Suksessterte

Kathrines suksessterte
Den blir også kalt gulkake.
Bunn:
5 eggehviter
200 g melis
200 g malte mandler

Krem:
5 eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Stivpisk eggehvite og 1 ts sukker. Bland melis og mandler, dette vendes inn i eggehvitene. Ha deigen over i smurt form (24 cm) og stek ved 160 grader i ca 1 time.
Avkjøl bunnen i kakeformen.

Ha alle ingrediensene til kremen, med unntak av smør, i en kasserolle. Varm opp uten å koke, og rør til en tykk krem. ( Dette kan ta lang tid, det er veldig viktig at det ikke koker. Når det nesten koker tar du det av plata en stund, å så setter du det tilbake. Helt til det er en tykk krem).
Ta kasserollen vekk fra plata og rør inn smeltet smør. Avkjøl kremen og smør den over den avkjølte bunnen, mens den fortsatt er i formen.
Pynt f.eks. med mandelflak.

This entry was posted on 171932H Sep 2008 and is filed under Oppskrifter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Suksessterte”

  1. Eirin Heggestad Says:

    Den kaka der e verdens beste. Heilt seriøøst !! 🙂
    elska dennnn

Leave a Reply