Pikekyss :-)

Forrige helg fikk jeg plutselig lyst til å prøve å lage pikekyss. Kan jo hende det har noe med at jeg har shoppa litt kakeutstyr i det siste?!
Jeg er av og til innom bloggen Passion 4 baking fordi hun lager så mye lekkert, og så tar hun så fine bilder av alt hun lager! Så da tok jeg turen innom bloggen hennes for å se om hun hadde en oppskrift jeg kunne bruke. Og det hadde hun 🙂

Her kommer oppskriften:

3 eggehviter
noen dråper sitron
1/8 ts salt
1 ts vaniljeekstrakt
115 g sukker

Konditorfarge (Jeg har brukt Wilton pink rose)

Bland de 4 første råvarene med høy hastighet i en elektrisk kjøkkenmaskin til det blir stivt skum.
Tilsett sukkeret litt om gangen mens maskinen fortsatt går, ha i sukkeret først når det har blitt skum av eggehvitene. Når den er ferdig skal den være blank og luftig.

Det er viktig at du blander inn fargen med slikkepott og ikke med kjøkkenmaskinen!
Jeg tenkte at så lite farge som skal til med wiltonfargene kunne vel ikke det ha noe å si… Men det hadde det! Smaken ble utmerket, men de ble litt seige. De er utrolig gode! Myyye bedre enn de i butikken!!

Om du vil kan du dele røra i flere boller og tilsette ulike farger.

Har du kakesprøyte er det lurt å bruke den med en stor tipp, hvis ikke kan du jo bare lage topper med skje også 🙂

Stekes på 100 grader midt i ovnen i ca 60 min, det går fint an å sette inn to brett samtidig – men da ville jeg anbefalt å bytte plass på brettene halveis i stektida. Så slår du av ovnen og lar de stå en time i ovnen.

Til tross for at mine ikke ble helt vellykket fikk jeg skryt for smaken, så de er verd å prøve 🙂 Prøver igjen nå i løpet av helga, tenkte å ha de med som en liten gave til ei vi skal på besøk til på søndag.


 

This entry was posted on 092117H Sep 2011 and is filed under Oppskrifter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply