Pai med cottage cheese

Jeg fant denne oppskrifta på matprat.no Den var lett og kjapp å lage, og kjempegod! Middag for to dager når man er to personer. Vi hadde salat ved siden av. Dressingen vi brukte va gresk dressingpulver blandet i naturell yoghurt, noe jeg synes er kjempegodt!

Denne er et litt sunnere alternativ enn mange andre paioppskrifter man finner, hvor det er mye mer smør.

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 200 g kokt skinke i strimler
  • 2 dl hvetemel
  • 100 g cottage cheese
  • 60 g smør
  • ½ stk purre
  • 1 stk rød paprika
  • 200 g revet hvitost
  • 4 stk egg
  • 4 dl melk
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts revet muskatnøtt

Slik gjør du:

1. Smuldre smør og mel, tilsett cottage cheese. Arbeid deigen raskt sammen og la den hvile 1/2 time i kjøleskap. Skjær skinke, purreløk og paprika i strimler og riv osten.

2. Trykk deigen ut i en smurt paiform, slik at bunn og sider er dekket. Prikk deigen med en gaffel og stek den ca. 15 minutter på 200° C.

3. Ta ut paien, legg i skinke, ost og grønnsaker. Visp sammen egg, melk og krydder og hell blandingen over. Stekes videre ca. 35 minutter.

This entry was posted on 112236H May 2009 and is filed under Oppskrifter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply