Hvit sjokolademoussekake

Hvit sjokolademoussekake
Denne kaken er bare himmelsk!! Det er litt arbeid med den, men det er den verd!!

Bunn:
200 g mandler
200 g sukker
2 egg
1 ss kakao

Fyll:
200 g hvit Dronning sjokolade (det blir best med den!)
4 dl kremfløte
3 eggeplommer

Bunn:
Mal eller finhakk mandlene. Visp sammen egg og sukker. Bland inn mandler og kakao. Has over i smurt springform (24 cm) og stek bunnen på nederste rille på 175 grader i ca 25 min. Avkjøl på rist, i formen.
Nå har jeg begynt å bruke bunnen til suksessterten fordi jeg er mer fornøyd med den.

Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1 dl av kremfløten og varm opp under omrøring. Til det tykner, jo tykkere jo bedre. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av fløten (3 dl) til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen oppå bunnen og la kaken stå ca 1 time i kjøleskap før den serveres. Viktig at den får stå en stund i kjøleskapet for at moussen skal bli bra!

This entry was posted on 171153H Sep 2008 and is filed under Oppskrifter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply